Jadłospis na tydzień od 09.10.2023r. do 13.10.2023r.

PONIEDZIAŁEK 09.10.2023  (963kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany (mąka pszenna, mąka owsiana) z masłem, serek śmietankowy (mleko), papryka żółta i czerwona, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa ziemniaczana z natką pietruszki (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana).

Pulpety (łopatka wieprzowa, jajka, mąka pszenna) w sosie pomidorowym z pęczakiem  (pszenica), kalafior, brokuł z masełkiem.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Kaszka manna (pszenica) na mleku z musem malinowym.

WTOREK 10.10.2023   (975kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, szynka naturalna, ogórek zielony, herbata owocowa

Po śniadaniu śliwki.

Obiad: Zupa z fasolki szparagowej z ryżem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana).

Kopytka (mąka pszenna, mąka ziemniaczana, ziemniaki, jajka, ser biały) z masełkiem, brzoskwinia z bitą śmietaną (śmietana 30%)

Kompot truskawkowo – agrestowy.

Podwieczorek: Chleb sielankowy (mąka pszenna, słonecznik, siemię lniane) z masłem ser żółty, pomidor, herbatka malinowa.

ŚRODA 11.10.2023  (953kcal)

Śniadanie: Chleb słonecznikowy ( słonecznik, mąka pszenna) z masłem, ser wędzony, schab na maśle,pomidor, roszponka, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, brokuły, groszek zielony, mąka pszenna).

Udziec z indyka w sosie własnym z kaszą bulgur (pszenica), ogórek kiszony z cebulą.

Kompot z czerwonej porzeczki.

Podwieczorek: *Ciasto wiewiórka (mąka pszenna, jajka, jabłka), herbata rumianek.

CZWARTEK 12.10.2023  (980kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, jajko gotowane, rzodkiewka, szczypiorek, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa jesienna z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Łazanki z mięskiem i kapustą (wołowe pieczeń, mąka pszenna, jajka).

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Koktajl bananowo – truskawkowy (mleko), wafelek ryżowy.

PIĄTEK 13.10.2023  (964kcal)

Śniadanie: Chleb sielankowy (mąka pszenna siemię lniane, słonecznik) z masłem, pasta z sera białego z suszonymi pomidorami, papryka żółta, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).

Po śniadaniu banan.

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana, mąka pszenna, por, pulpa pomidorowa).

Sznycelki rybne (miruna, jajka, mąka pszenna) z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej z marchewką olej rzepakowy.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Rogalik maślany (mąka pszenna, jajka) z masłem i powidłami, herbatka miętowa

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content