Jadłospis na tydzień od 16.10.2023r. do 20.10.2023r.

PONIEDZIAŁEK 16.10.2023   (960kcal)

Śniadanie: Chleb sielankowy (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane) z masłem, pasta z serka śmietankowego i łososia i koperku (mleko), papryka czerwona, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa jarzynowa z lanym ciastem  (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna, jajko  kurze).

Udziec z indyka pieczony z ziemniakami (pszenica), mini marchewka z masełkiem.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Deserek z granolą czekoladową i miodem (ser biały, jogurt naturalny, miód)

WTOREK 17.10.2023   (983Kcal)

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb owsiany (mąka pszenna, mąka owsiana) z masłem, szynka Juranda, ogórek zielony, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu melon.

Obiad: Zupa z zielonych warzyw z ryżem i mięskiem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana).

Bułki na parze z koktajlem truskawkowym  (mąka pszenna, jajka, drożdże, jogurt naturalny).

Kompot truskawkowo – agrestowy.

Podwieczorek: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem ser żółty wędzony, pomidor, herbatka malinowa.

ŚRODA 18.10.2023   (965kcal)

Śniadanie: Bułeczki pikaro (mąka żytnia, mąka pszenna) z masłem, kabanosy drobiowe,pomidor malinowy, kiełki słonecznika, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa krem kalafiorowy z płatkami migdałowymi (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, brokuły, groszek zielony, mąka pszenna).

Zraz w sosie pieczarkowym z kaszą bulgur (pszenica), ogórek kiszony z cebulą i oliwą z oliwek.

Kompot z czerwonej porzeczki.

Podwieczorek: Banan z jogurtem i crunchy owocowym .

CZWARTEK 19.10.2023   (978Kcal)

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, jajko gotowane, rzodkiewka, szczypiorek, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu banan.

Obiad: Grysikowa z koperkiem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza manna).

Makaron spaghetti z sosem mięsno pomidorowym z parmezanem (makaron, pieczeń wołowa, pomidory, parmezan)

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Kruche ze śliwkami (jajka mąka pszenna, śmietana 18%),  soczek mandarynkowy

PIĄTEK 21.10.2022   (960kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany (mąka pszenna, mąka owsiana) z masłem, pasta z sera białego z suszonymi pomidorami, papryka żółta, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).

Po śniadaniu śliwka.

Obiad: Rosół z makaronem  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana, mąka pszenna, por, pulpa pomidorowa).

Zapiekany łosoś z parmezanem (łosoś, parmezan, jajka) z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej z marchewką olej rzepakowy.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Bułeczka maślana (mąka pszenna, jajka) z powidłem, herbatka owocowa.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content