PONIEDZIAŁEK 16.10.2023 (960kcal)
Śniadanie: Chleb sielankowy (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane) z masłem, pasta z serka śmietankowego i łososia i koperku (mleko), papryka czerwona, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Zupa jarzynowa z lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna, jajko kurze).
Udziec z indyka pieczony z ziemniakami (pszenica), mini marchewka z masełkiem.
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: Deserek z granolą czekoladową i miodem (ser biały, jogurt naturalny, miód)
WTOREK 17.10.2023 (983Kcal)
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb owsiany (mąka pszenna, mąka owsiana) z masłem, szynka Juranda, ogórek zielony, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu melon.
Obiad: Zupa z zielonych warzyw z ryżem i mięskiem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana).
Bułki na parze z koktajlem truskawkowym (mąka pszenna, jajka, drożdże, jogurt naturalny).
Kompot truskawkowo – agrestowy.
Podwieczorek: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem ser żółty wędzony, pomidor, herbatka malinowa.
ŚRODA 18.10.2023 (965kcal)
Śniadanie: Bułeczki pikaro (mąka żytnia, mąka pszenna) z masłem, kabanosy drobiowe,pomidor malinowy, kiełki słonecznika, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Zupa krem kalafiorowy z płatkami migdałowymi (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, brokuły, groszek zielony, mąka pszenna).
Zraz w sosie pieczarkowym z kaszą bulgur (pszenica), ogórek kiszony z cebulą i oliwą z oliwek.
Kompot z czerwonej porzeczki.
Podwieczorek: Banan z jogurtem i crunchy owocowym .
CZWARTEK 19.10.2023 (978Kcal)
Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, jajko gotowane, rzodkiewka, szczypiorek, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu banan.
Obiad: Grysikowa z koperkiem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza manna).
Makaron spaghetti z sosem mięsno pomidorowym z parmezanem (makaron, pieczeń wołowa, pomidory, parmezan)
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: Kruche ze śliwkami (jajka mąka pszenna, śmietana 18%), soczek mandarynkowy
PIĄTEK 21.10.2022 (960kcal)
Śniadanie: Chleb owsiany (mąka pszenna, mąka owsiana) z masłem, pasta z sera białego z suszonymi pomidorami, papryka żółta, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).
Po śniadaniu śliwka.
Obiad: Rosół z makaronem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana, mąka pszenna, por, pulpa pomidorowa).
Zapiekany łosoś z parmezanem (łosoś, parmezan, jajka) z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej z marchewką olej rzepakowy.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Bułeczka maślana (mąka pszenna, jajka) z powidłem, herbatka owocowa.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną