Jadłospis na tydzień od 23.10.2023r. do 27.10.2023r.

PONIEDZIAŁEK 23.10.2023r.   (970kcal)

Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem (mleko), parówki z szynki (gluten), ogórek kiszony, ketchup,  kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.

Po śniadaniu gruszki.

Obiad: Barszcz biały z kiełbaską i ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchew, brokuł, kalafior, pietruszka, seler, por, mleko, gluten).

Makaron kolanka z białym serem i polewą truskawkowo – jogurtową (mleko, gluten, jajka).

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem (mleko), kurczak z bobrownik, pomidor, ogórek zielony, herbata rumiankowa słodzona miodem.

WTOREK 24.10.2023r.   (958kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (gluten), chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem (mleko), szynka alpejska, papryka czerwona, zielona sałata, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu śliwki.

Obiad: Krem dyniowy z grzankami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, zielony groszek, brokuły, seler, por, mleko).

*Pieczeń rzymska z kaszą bulgur (gluten, jajka), ogórki zielone ze śmietaną (mleko).

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: *Budyń o smaku czekoladowym (gluten, mleko, kakao) z polewą malinową.

ŚRODA 25.10.2023r.    (965kcal)

Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko),ser żółty (mleko), polędwica sopocka,  pomidor malinowy, ogórek zielony, roszponka,  kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banan.

Obiad: Zupa brukselkowa zabielana z makaronem literki i natka pietruszki (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mleko).

 Ryba na parze w cytrynie (miruna) z ziemniakami, szpinak duszony ze śmietanką  (śmietana 30%).

Kompot z czarnej porzeczki.

Podwieczorek: Chleb pszenny z masłem (gluten, mleko), powidło śliwkowe, mleko z miodem

CZWARTEK 26.10.2023r.   (983kcal)

Śniadanie: Kasza manna na mleku (gluten) na mleku, weka pszenna z masłem (mleko), mozzarella, pomidorki koktajlowe, rukola, herbata malinowa.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, pomidory w puszce, ziemniaki).

Pulpety w pomidorach z ryżem (gluten, jajka, seler), sałata zielona z sosem jogurtowym (mleko).

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Torcik waniliowy z polewą truskawkową (mleko).

PIĄTEK 27.10.2023r.   (990kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany (mąka pszenna, mąka żytnia, mąka owsiana)z masłem (mleko), schab na maśle, papryka czerwona, kiełki rzodkiewki, herbata malinowa.

Po śniadaniu melon.

Obiad: Zupa ziemniaczana z natka pietruszki (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko).

Fasolka po bretońsku z kiełbaską (mąka pszenna), weka pszenna.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Koktajl mango (jogurt naturalny), chrupki kukurydziane.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content