Jadłospis na tydzień od 30.10.2023r. do 03.11.2023r.

PONIEDZIAŁEK 30.10.2023r.   (970kcal)

Śniadanie: Chleb sielankowy z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), pasztet wp. (gluten, jajo kurze), ogórek kiszony,  kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, cukier, mleko krowie).

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa kalafiorowa z makaronem literki posypana koperkiem (wywar mięsno – warzywny, marchew, , kalafior, pietruszka, seler, por, mleko krowie, makaron glutenowy, mąka pszenna).

Pieczony udziec z kurczaka w ziołach prowansalskich (udziec z kurczaka, zioła prowansalskie, olej rzepakowy), kasza gryczana (kasza gryczana, olej rzepakowy), duszona marchew baby z masełkiem (marchew baby, masło)  

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Waniliowy deserek z musem malinowym i płatkami migdałowymi (ser biały, jogurt naturalny, cukier waniliowy, maliny,  płatki migdałowe)

WTOREK 31.10.2023r.   (998kcal)

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku (mleko krowie, płatki jaglane), chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, mąka żytnia, ziarna słonecznika) z masłem (masło), serek śmietankowy z pestkami dyni (serek śmietankowy, pestki dyni), papryka czerwona, herbata owoce lasu z miodem (herbata owocowa, miód wielokwiatowy)

Po śniadaniu śliwki.

Obiad: Rozgrzewający krem dyniowo – marchewkowy  z groszkiem ptysiowym  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, dynia, marchew, seler, por, mleko, groszek ptysiowy).

Gulasz wieprzowy (łopatka ekstra, cebula, olej, mąka pszenna), kasza pęczak (kasza pęczak, olej), ogórek kiszony pokrojony w słupeczki.

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier)

Podwieczorek: Chałka (mąka pszenna, mleko, drożdże, jajka kurze, masło), mleko (mleko krowie).

ŚRODA 01.11.2023r.   

Wszystkich Świętych

CZWARTEK 02.11.2023r.   (985kacl)

Śniadanie: Kasza manna na mleku (kasza manna, mleko krowie), weka pszenna z masłem i powidłami (mąka pszenna, masło, powidła), herbata z miodem i cytryną (herbata, miód wielokwiatowy, cytryna)

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Pomidorowa z ryżem i mięskiem  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, pomidory w puszce, udko z kurczaka,  ryż).

Makaron z serem i polewą jagodową (makaron pszenny, ser biały, jagody leśne).

Kompot z czarnej porzeczki (czarna porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Koktajl brzoskwiniowy (jogurt naturalny, brzoskwinia), chrupki kukurydziane.

PIĄTEK 03.11.2023r.   (990kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, mąka owsiana, masło), schab na maśle, papryka czerwona, ogórek zielony, herbata malinowa z miodem.

Po śniadaniu banan.

Obiad: Zupa brokułowa  z natka pietruszki (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko).

Ryba po grecku (miruna, włoszczyzna, pomidory w puszce), ziemniaki puree (ziemniaki, masło, mleko krowie).

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Rogalik maślany (mąka pszenna), kakao (kakao, mleko krowie).

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content