PONIEDZIAŁEK 30.10.2023r. (970kcal)
Śniadanie: Chleb sielankowy z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), pasztet wp. (gluten, jajo kurze), ogórek kiszony, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, cukier, mleko krowie).
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Zupa kalafiorowa z makaronem literki posypana koperkiem (wywar mięsno – warzywny, marchew, , kalafior, pietruszka, seler, por, mleko krowie, makaron glutenowy, mąka pszenna).
Pieczony udziec z kurczaka w ziołach prowansalskich (udziec z kurczaka, zioła prowansalskie, olej rzepakowy), kasza gryczana (kasza gryczana, olej rzepakowy), duszona marchew baby z masełkiem (marchew baby, masło)
Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)
Podwieczorek: Waniliowy deserek z musem malinowym i płatkami migdałowymi (ser biały, jogurt naturalny, cukier waniliowy, maliny, płatki migdałowe)
WTOREK 31.10.2023r. (998kcal)
Śniadanie: Płatki jaglane na mleku (mleko krowie, płatki jaglane), chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, mąka żytnia, ziarna słonecznika) z masłem (masło), serek śmietankowy z pestkami dyni (serek śmietankowy, pestki dyni), papryka czerwona, herbata owoce lasu z miodem (herbata owocowa, miód wielokwiatowy)
Po śniadaniu śliwki.
Obiad: Rozgrzewający krem dyniowo – marchewkowy z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, dynia, marchew, seler, por, mleko, groszek ptysiowy).
Gulasz wieprzowy (łopatka ekstra, cebula, olej, mąka pszenna), kasza pęczak (kasza pęczak, olej), ogórek kiszony pokrojony w słupeczki.
Kompot truskawkowy (truskawki, cukier)
Podwieczorek: Chałka (mąka pszenna, mleko, drożdże, jajka kurze, masło), mleko (mleko krowie).
ŚRODA 01.11.2023r.
Wszystkich Świętych
CZWARTEK 02.11.2023r. (985kacl)
Śniadanie: Kasza manna na mleku (kasza manna, mleko krowie), weka pszenna z masłem i powidłami (mąka pszenna, masło, powidła), herbata z miodem i cytryną (herbata, miód wielokwiatowy, cytryna)
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Pomidorowa z ryżem i mięskiem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, pomidory w puszce, udko z kurczaka, ryż).
Makaron z serem i polewą jagodową (makaron pszenny, ser biały, jagody leśne).
Kompot z czarnej porzeczki (czarna porzeczka, cukier)
Podwieczorek: Koktajl brzoskwiniowy (jogurt naturalny, brzoskwinia), chrupki kukurydziane.
PIĄTEK 03.11.2023r. (990kcal)
Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, mąka owsiana, masło), schab na maśle, papryka czerwona, ogórek zielony, herbata malinowa z miodem.
Po śniadaniu banan.
Obiad: Zupa brokułowa z natka pietruszki (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko).
Ryba po grecku (miruna, włoszczyzna, pomidory w puszce), ziemniaki puree (ziemniaki, masło, mleko krowie).
Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)
Podwieczorek: Rogalik maślany (mąka pszenna), kakao (kakao, mleko krowie).
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną