Jadłospis na tydzień od 13.11.2023r. do 17.11.2023r.

PONIEDZIAŁEK 13.11.2023   (987kcal)

Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem (mleko), serek śmietankowy (mleko), szczypiorek, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie) .

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem łazanki (wywar mięsno – warzywny, marchew, kalafior, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, makaron pszenny).

Kurczak gyros (filet z kurczaka, przyprawa gyros, olej), ryż (ryż paraboliczny), mix sałat z pomidorkami z oliwą z oliwek (mix sałat, pomidorki koktajlowe, oliwa z oliwek)

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Koktajl jagodowy (jogurt naturalny, jagody leśne) i chrupki kukurydziane.

WTOREK 14.11.2023    (990kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (płatki owsiane, mleko krowie), chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, żytnia, siemię lniane, masło), pasta z szynki z majonezem (szynka Juranda, majonez), ogórek kiszony, kiełki lucerny, herbata malinowa.

Po śniadaniu mandarynka.

Obiad: Zupa krem selerowy z pestkami dyni (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko, por).

Kopytka na słodko (mąka pszenna, ziemniaki, jajko, ser biały), brzoskwinia, ananas.

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko), indyk Jaś,pomidor, , herbata miętowa słodzona miodem.

ŚRODA 15.11.2023    (975kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem (mąka żytnia, mąka pszenna, masło), ser żółty wędzony, sopocka,pomidor malinowy, ogórek kiszony, kakao na mleku (kakao, mleko krowie) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa ogórkowa z zacierką  (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, zacierka, ogórek kiszony, śmietana 18%).

Sznycelki wieprzowe (łopatka, jajko kurze, buka tarta, olej), ziemniakami puree (ziemniaki, mleko krowie), surówka Colesław (kapusta, marchew, majonez)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier).

Podwieczorek: Kisiel z wiśniowy (wiśnie, mąka ziemniaczana, cukier), wafelek ryżowy.

CZWARTEK 16.11.2023    (990kacl)

Śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku (kasza kukurydziana, mleko krowie), chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, masło), bryndza z warzywami (ser biały, rzodkiewka, szczypiorek), ogórek kiszony, herbata malinowa.

Po śniadaniu marchewka do chrupania.

Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%).

Paluszki rybne (miruna, jajko kurze, bułka tarta, olej), ryż żółty (ryż, kurkuma, olej), roszponka z pomidorkami (roszponka, pomidorki, olej)

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier).

Podwieczorek: Banan z jogurtem i granolą czekoladową (banan, jogurt naturalny, granolą czekoladowa).

PIĄTEK 17.11.2023   (989kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, żytnia, owies, masło), polędwica z liściem, sałata zielona, pomidor, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu jabłka.

Obiad: Zupa brokułowa z lanym ciastem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana 18%, jajka kurze, mąka pszenna, brokuł).

Gulasz indyczy (udziec indyczy, mąka pszenna, cebula, olej), kasza pęczak (kasza pęczak, olej), marchew mini z masełkiem (marchewka, masło)

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier).

Podwieczorek: Torcik jogurtowy zebra (jogurt naturalny, żelatyna, cukier puder, kakao, maliny)

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content