Jadłospis na tydzień od 20.11.2023r. do 24.11.2023r.

PONIEDZIAŁEK 20.11.2023    (990kcal)

Śniadanie: Chleb graham z masłem (mąka pszenna graham, słonecznik, masło), powidło śliwkowe, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%).

Potrawka z kurczaka z warzywami i makaronem (filet z kurczaka, mieszanka warzywna, olej, makaron pszenny).

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier).

Podwieczorek: Koktajl jagodowy (jogurt naturalny, jagody, miód), chrupsy owocowe

WTOREK 21.11.2023   (989kcal)

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, weka pszenna z masłem (mąka pszenna, masło) filet zapiekany na maśle, ogórek zielony, papryka czerwona, herbata wieloowocowa z miodem (herbata, miód)

Po śniadaniu mandarynki.

Obiad: Krem z marchwi z groszkiem ptysiowym  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, groszek ptysiowy).

Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym (łopatka wp., jajko kurze, bułka tarta), kasza bulgur (kasza bulgur, olej), surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i marchewką z sosem jogurtowo-majonezowym (kapusta pekińska, kukurydza, marchew, jogurt naturalny, majonez).

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Budyń czekoladowy ( mleko krowie, kakao, cukier, mąka pszenna) ,wafelek kukurydziany.

ŚRODA 22.11.2023    (990kcal)

Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane),ser żółty wędzony (ser żółty wędzony), pomidor, roszponka, papryka żółta, kakao na mleku (mleko krowie, kakao) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banan.

Obiad: Zupa grysikowa z mięskiem z(wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, gluten).

Makaron świderki z koktajlem truskawkowym  (makaron pszenny, jogurt naturalny, truskawki).

Kompot wieloowocowy (mieszanka kompotowa, cukier)

Podwieczorek: Chleb z ziarnami słonecznika z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik, masło), polędwica z liściem, zielona sałata, rzodkiewka, herbata malinowa słodzona miodem.

CZWARTEK 23.11.2023    (985kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (płatki owsiane, mleko krowie), chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, masło), pasta jajeczna z awokado (jajko kurze, awokado, majonez), pomidor malinowy, szczypiorek herbata wieloowocowa z miodem

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko).

Indyk grillowany z kaszą jęczmienną  (kasza jęczmienna, olej, udziec indyczy), kalafior z brokułem z bułką tartą (kalafior, brokuł, bułka tarta, masło)

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Weka pszenna z masłem i powidłami (weka pszenna, powidła śliwkowe, masło)kakao na mleku (kakao, mleko krowie)

PIĄTEK 24.11.2023     (987kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, żytnia, owies, masło), indyk Jaś, pomidor, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa z zielonego groszku z zacierką (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana 18%, zacierka).

Sznycelki rybne (miruna, jajko kurze, mąka pszenna) z ziemniakami puree (ziemniaki, mleko krowie), kapusta kiszona z marchewką (kapusta kiszona, marchew, jabłko, olej)

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Jogurcik waniliowy z granolą (jogurt naturalny, cukier waniliowy, granolą owocowa).

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content