PONIEDZIAŁEK 20.11.2023 (990kcal)
Śniadanie: Chleb graham z masłem (mąka pszenna graham, słonecznik, masło), powidło śliwkowe, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%).
Potrawka z kurczaka z warzywami i makaronem (filet z kurczaka, mieszanka warzywna, olej, makaron pszenny).
Kompot truskawkowy (truskawki, cukier).
Podwieczorek: Koktajl jagodowy (jogurt naturalny, jagody, miód), chrupsy owocowe
WTOREK 21.11.2023 (989kcal)
Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, weka pszenna z masłem (mąka pszenna, masło) filet zapiekany na maśle, ogórek zielony, papryka czerwona, herbata wieloowocowa z miodem (herbata, miód)
Po śniadaniu mandarynki.
Obiad: Krem z marchwi z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, groszek ptysiowy).
Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym (łopatka wp., jajko kurze, bułka tarta), kasza bulgur (kasza bulgur, olej), surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i marchewką z sosem jogurtowo-majonezowym (kapusta pekińska, kukurydza, marchew, jogurt naturalny, majonez).
Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)
Podwieczorek: Budyń czekoladowy ( mleko krowie, kakao, cukier, mąka pszenna) ,wafelek kukurydziany.
ŚRODA 22.11.2023 (990kcal)
Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane),ser żółty wędzony (ser żółty wędzony), pomidor, roszponka, papryka żółta, kakao na mleku (mleko krowie, kakao) – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu banan.
Obiad: Zupa grysikowa z mięskiem z(wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, gluten).
Makaron świderki z koktajlem truskawkowym (makaron pszenny, jogurt naturalny, truskawki).
Kompot wieloowocowy (mieszanka kompotowa, cukier)
Podwieczorek: Chleb z ziarnami słonecznika z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik, masło), polędwica z liściem, zielona sałata, rzodkiewka, herbata malinowa słodzona miodem.
CZWARTEK 23.11.2023 (985kcal)
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (płatki owsiane, mleko krowie), chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, masło), pasta jajeczna z awokado (jajko kurze, awokado, majonez), pomidor malinowy, szczypiorek herbata wieloowocowa z miodem
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko).
Indyk grillowany z kaszą jęczmienną (kasza jęczmienna, olej, udziec indyczy), kalafior z brokułem z bułką tartą (kalafior, brokuł, bułka tarta, masło)
Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)
Podwieczorek: Weka pszenna z masłem i powidłami (weka pszenna, powidła śliwkowe, masło)kakao na mleku (kakao, mleko krowie)
PIĄTEK 24.11.2023 (987kcal)
Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, żytnia, owies, masło), indyk Jaś, pomidor, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Zupa z zielonego groszku z zacierką (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana 18%, zacierka).
Sznycelki rybne (miruna, jajko kurze, mąka pszenna) z ziemniakami puree (ziemniaki, mleko krowie), kapusta kiszona z marchewką (kapusta kiszona, marchew, jabłko, olej)
Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)
Podwieczorek: Jogurcik waniliowy z granolą (jogurt naturalny, cukier waniliowy, granolą owocowa).
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną