Jadłospis na tydzień od 27.11.2023r. do 01.12.2023r.

PONIEDZIAŁEK 27.11.2023  (990kcal)

Śniadanie: Bułeczki pikaro z masłem(mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, kasza manna, masło), pasztet drobiowy, szczypiorek, pomidor, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Krem z soczewicy i cieciorki z groszkiem ptysiowy (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, soczewica czerwona, cieciorka, ziemniak, pomidory).

Pieczeń rzymska z sosem pomidorowym ( łopatka wp., bułka tara, jajka, passata pom., śmietana 18%), kasza bulgur (kasza bulgur, olej), ogórek kiszony pokrojony w słupki .

Kompot truskawkowo – agrestowy (truskawki, agrest, cukier).

Podwieczorek: Weka z miodem (mąka pszenna, miód wielokwiatowy), mleko (mleko krowie).

WTOREK 28.11.2023   (989 kcal)

Śniadanie: Kasza manna na mleku (kasza manna, mleko krowie), chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, żytnia, owies, masło), filet z bobrownik, ogórek zielony, kiełki rzodkiewki, herbata malinowa z miodem (herbata malinowa, miód).

Po śniadaniu banan.

Obiad: Zupa gulaszowa z zacierką (wywar mięsno-warzywny, mięso z szynki,  marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, makaron zacierka).

Kotleciki ziemniaczane z sosem pieczarkowym (ziemniaki, mąka pszenna, jajko, bułka tarta, pieczarki, śmietana 18%), roszponka z pomidorkami.

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Chleb krakowski z masłem i serem żółtym (mąka pszenna, mąka żytnia, masło, ser żółty Królewski), pomidor, sałata, rumianek z miodem

ŚRODA 29.11.2023    (988kcal)

Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło),polędwica sopocka, pomidor, roszponka, papryka żółta, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu jabłka.

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami  (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, ogórki kiszone, śmietana 18%, ziemniaki).

Devolaj drobiowy z pieca (filet drobiowy, ser żółty, jajko kurze, bułka tarta), ryżem (ryż, olej), surówka z marchewki i jabłka (marchew, jabłko, olej rzepakowy)

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Koktajl malinowy (jogurt naturalny, maliny), chrupki kukurydziane.

CZWARTEK 30.11.2023     (987 kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb z ziarnami słonecznika z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik, masło), mozzarella (mozzarella), pomidor, rukola,, herbata malinowa z miodem

Po śniadaniu marchewka do chrupania.

Obiad: Zupa pomidorowa zabielana z ryżem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, passata pom., śmietana 18%, ryż).

Ryba (miruna) na parze w cytrynie z ziemniakami puree (ziemniaki, mleko),  surówka z kapusty kiszonej ( kapusta kiszona, marchew, jabłko, olej)

Kompot wieloowocowy (mieszanka owocowa, cukier)

Podwieczorek: Chleb graham z masłem (mąka pszenna graham, masło), kurczak z bobownik, ogórek kiszony, herbata rumiankowa słodzona miodem.

PIĄTEK 01.12.2023    (990kcal)

Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), pasta z jajek z majonezem i szczypiorkiem (jajka kurze, majonez), rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu mandarynka.

Obiad: Zupa kalafiorowa z lanym ciastem i natką pietruszki (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, kalafior, śmietana 18%, jajka kurze, mąka tortowa).

Kurczak w sosie meksykańskim ( udziec z kurczaka, kukurydza, papryka, fasola czerwona, pomidory) z makaron świderek (makaron pszenny).

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Jogurcik waniliowy z musem truskawkowym (jogurt naturalny, cukier waniliowy, truskawki).

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content