PONIEDZIAŁEK 25.12.2023
I DZIEŃ ŚWIĄT
WTOREK 26.12.2023
II DZIEŃ ŚWIĄT
ŚRODA 27.12.2023
Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem (mleko),powidło kakao na mleku
Po śniadaniu jabłko
Obiad: Zupa grysikowa z mięskiem(wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza manna, mięso drobiowe)
Ryż z truskawkami i polewą jogurtowo – cynamonową (ryż, truskawki, jogurt naturalny, cukier).
Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)
Podwieczorek: Chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik) z masłem (mleko), polędwica z liściem, zielona sałata, rzodkiewka, herbata malinowa słodzona miodem.
CZWARTEK 28.12.2023
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (mleko krowie, płatki owsiane), chleb sielankowy z masłem(mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, masło), serek śmietankowy z łososiem i koperkiem (serek śmietankowy, łosoś, koperek), papryka czerwona, herbata wieloowocowa z miodem
Po śniadaniu pomarańcza.
Obiad: Ogórkowa z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, ogórki kiszone, śmietana 18%, ziemniaki).
Spaghetti bolognese z warzywami posypane serem parmezan (makaron pszenny, pieczeń wołowa, pasata pomidorowa, włoszczyzna, cebula, olej)
Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)
Podwieczorek: Jogurt naturalny z granolą (jogurt naturalny, granolą z czekoladą)
PIĄTEK 29.12.2023
Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, żytnia, owies, masło), szynka Kniazia, rukola, pomidor, kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Zupa pieczarkowa z zacierką (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, pieczarki, makaron zacierka, śmietana 18% ).
Gulasz drobiowy z kolorowymi papryczkami (udziec z kurczaka, mąka pszenna, papryka czerwona, papryka zielona, papryka żółta, cebula, olej), ogórek kiszony
Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)
Podwieczorek: Rogalik, mleko
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną