Jadłospis na tydzień od 22.01.2024r. do 26.01.2024r.

PONIEDZIAŁEK 22.01.2024  (989kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, mąka owsiana, masło), twarożek z rzodkiewka i szczypiorkiem (ser biały, rzodkiewka, szczypiorek), pomidor, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie)

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa z zielonego groszku z lanym ciastem  (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna, jajka, groszek zielony).

Kurczak w sosie słodko – kwaśnym z ryżem  (kolorowe papryki, pomidory, ananas, ryż).

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Koktajl jagodowy (mleko, jogurt naturalny, jagody), wafelek kukurydziany.

WTOREK 23.01.2024  (988kcal)

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku (płatki jaglane, mleko krowie), chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, masło), *pasta z szynki z majonezem (szynka naturalna, majonez), ogórek zielony, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Grysikowa (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, kasza manna).

Łazanki z mięsem k kapustą (makaron pszenny, łata wołowa, kapusta biała, cebula, olej).

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Chleb graham z masłem (mąka pszenna graham, masło), powidło,  mleko (mleko krowie)

ŚRODA 24.01.2024  (990kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, masło), kiełbasa krakowska, ser żółty wędzony,pomidor, ogórek zielony,kakao na mleku (mleko krowie, kakao) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Fasolowa z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, fasola, makaron pszenny).

Bułki na parze z polewą truskawkową (mąka pszenna, drożdże, jajka, masło, mleko krowie, truskawki, jogurt naturalny, cukier)

Kompot czerwona porzeczka (czerwona porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Chleb z ziarnami słonecznika z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik, masło), jajko gotowane, szczypiorek, rzodkiewka, herbatka zielona z cytryną.

CZWARTEK 25.01.2024 (991kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (płatki owsiane, mleko krowie), chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka pszenna, mąka orkiszowa, masło), szynka naturalna, pomidor, roszponka, herbata rumianek z miodem.

Po śniadaniu mandarynki.

Obiad: Zupa krem cukiniowa z serem feta (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, ziemniaki, cukinia, ser feta).

Ryba (miruna) panierowana (mąka pszenna, jajko) z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej z marchewką.

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Jogurt waniliowy pitny (jogurt naturalny, cukier waniliowy), chrupsy jabłkowe.

PIĄTEK 26.01.2024  (987kcal)

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem (mąka pszenna, masło), tuńczyk z pomidorami suszonymi (tuńczyk, pomidory suszone), kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu melon

Obiad: Zupa brokułowa z zacierką(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana, makaron pszenny, por, brokuł).

Gulasz indyczy (udziec indyczy, mąka pszenna, cebula, olej) z kaszą jęczmienną, mix sałat z pomidorkami koktajlowymi.

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier)

Podwieczorek: Weneckie ciasto z jabłkiem z polewą czekoladową (mąka pszenna, jabłko, masło, jajko, czekolada), herbata owocowa

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content