Jadłospis na tydzień od 29.01.2024r. do 02.02.2024r.

PONIEDZIAŁEK 29.01.2024   (980kcal)

Śniadanie: Chleb sielankowy z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), pasztet drobiowy, ogórek  kiszony, papryka czerwona, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa brokułowa zabielana z makaronem literki  i (wywar mięsno – warzywny, marchew, brokuł, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, makaron pszenny).

Pieczony udziec z indyka w sosie własnym (udziec z indyka, olej, cebula, mąka pszenna) z kaszą pęczak (kasza pęczak, olej), duszona marchew z groszkiem i z masełkiem (marchew z groszkiem, masło).

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier)

Podwieczorek: Herbatniki jagodowe (gluten), mleko (mleko krowie).

WTOREK 30.01.2024  (990kcal)

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku (płatki jaglane, mleko krowie), chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), serek śmietankowy z łososiem (serek śmietankowy, łosoś wędzony), koperek, rzodkiewka, papryka żółta, herbata malinowa.

Po śniadaniu melon.

Obiad: Zupa krem z marchwi z płatkami migdałowymi (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, kalafior,  śmietana 18%, por, płatki migdałowe).

Gulasz drobiowy  (udziec z kurczaka, mąka pszenna, olej, cebula) z kaszą bulgur (kasza bulgur, olej),     mix sałat z pomidorkami koktajlowymi

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Deserek z mielonymi orzechami i żurawiną  (ser biały, mleko, orzechy laskowe, żurawina)

ŚRODA 31.01.2024   (978kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem (mąka żytnia, mąka pszenna, masło),kabanosy drobiowe,pomidory malinowe, zielona sałata, ogórek kiszony, kakao na mleku (kakao, mleko krowie, cukier)– podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banan.

Obiad: Pomidorowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, pasata pomidorowa, ryż, śmietana 18%).

Łazanki z mięsem i kapusta (makaron pszenna, kapusta, łata wołowa, olej, cebula)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Chleb kukurydziany z masłem i miodem (chleb graham, masło, miód), kakao na mleku (kakao, mleko krowie)

CZWARTEK 01.02.2024   (982kcal)

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku (mleko krowie, płatki ryżowe), chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, masło), jajko gotowane (jajko kurze), rzodkiewka, szczypiorek, herbata malinowa z miodem

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Rosół z makaronem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, makaron pszenny).

Ryba panierowana (miruna, bułka tarta, jajko kurze, olej), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko, masło), Surówka z kapusty kiszonej (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej)

Kompot czarna porzeczka (czarna porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Koktajl truskawkowo-bananowy (jogurt naturalny, banan, truskawka), pieczywo chrupkie (pieczywo wielozbożowe)

PIĄTEK 02.02.2024   (987kcal)

Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko), szynka naturalna, ogórek kiszony, kiełki rzodkiewki, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu mandarynki, chrupki kukurydziane.

Obiad: Ogórkowa z ziemniakami(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana 18%, ogórki kiszone, ziemniaki).

Makaron spaghetti z sosem bolognese z parmezanem (makaron pszenny, szynka, cebula, pasata pomidorowa, ser parmezan, olej)

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Bułeczki drożdżowe z kruszonką  (mąka pszenna, jajko kurze, masło, mleko krowie, cukier, drożdże), sok owocowy

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content