PONIEDZIAŁEK 05.02.2024 (990kcal)
Śniadanie: Bułeczki pikaro z masłem(mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, kasza manna, masło), serek śmietankowy z żurawina i słonecznikiem(serek śmietankowy, żurawina, słonecznik), kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Zupa z cieciorki z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, cieciorka, ziemniak, pomidory, makaron pszenny).
Pieczeń rzymska z sosem pomidorowym (łopatka wp., bułka tara, jajka, passata pom., śmietana 18%), kasza bulgur (kasza bulgur, olej), mizeria z jogurtem naturalnym (ogórek zielony, jogurt naturalny, koperek) .
Kompot wieloowocowy (mieszanka kompotowa, cukier).
Podwieczorek: Koktajl bananowo jagodowy (jogurt naturalny, banan, jagody), chrupki kukurydziane
WTOREK 06.02.2024 (989 kcal)
Śniadanie: Kasza manna na mleku (kasza manna, mleko krowie), chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, żytnia, owies, masło), filet z bobrownik, ogórek zielony, kiełki rzodkiewki, herbata malinowa z miodem (herbata malinowa, miód).
Po śniadaniu banan.
Obiad: Zupa pomidorowa z lanym ciastem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, passata pomidorowa, mąka pszenna, jajko kurze).
Kaszotto ze szpinakiem i kurczakiem (kasza pęczak, filet z kurczaka, szpinak, śmietana 18%, olej, cebula).
Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)
Podwieczorek: Chleb krakowski z masłem i powidłem (mąka pszenna, mąka żytnia, masło, powidło), kakao na mleku (kakao, mleko krowie).
ŚRODA 07.02.2024 (988kcal)
Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), kabanos, ser żółty, ogórek kiszony, roszponka, papryka żółta, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu jabłka.
Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, ogórki kiszone, śmietana 18%, ziemniaki).
Filet gyros (filet drobiowy, ser żółty, jajko kurze, bułka tarta), ryżem (ryż, olej), surówka z marchewki i jabłka (marchew, jabłko, olej rzepakowy)
Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)
Podwieczorek: Banany z jogurtem i granolą.
CZWARTEK 08.02.2024 (987 kcal)
TŁUSTY CZWARTEK
Śniadanie: Owsianka (mleko krowie, płatki owsiane), chleb z ziarnami słonecznika z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik, masło), szynka Kniazaia, pomidor, rukola,, herbata owocowa z miodem
Po śniadaniu morele suszone.
Obiad: Żurek z kiełbaską i ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, mięso z szynki, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, ziemniaki, żurek, kiełbasa z szynki).
Makaron z serem, polewa malinowa (makaron pszenny, ser biały, maliny)
Kompot truskawkowy (truskawka, cukier)
Podwieczorek: Oponki (mąka pszenna, ser biały, jajka kurze, olej, cukier)
PIĄTEK 09.02.2024 (990kcal)
Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), pasta z jajek z majonezem i szczypiorkiem (jajka kurze, majonez), rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).
Po śniadaniu mandarynka.
Obiad: Zupa kalafiorowa z lanym ciastem i natką pietruszki (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, kalafior, śmietana 18%, jajka kurze, mąka tortowa).
Sznycelek rybny ( miruna, jajka kurze, bułka tarta, olej), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), sałatka z ogórka kiszonego (ogórek kiszony, cebula, olej)
Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)
Podwieczorek: Batonik crunchy (gluten, jajko kurze), mleko (mleko krowie)
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną