Jadłospis na tydzień od 05.02.2024r. do 09.02.2024r.

PONIEDZIAŁEK 05.02.2024  (990kcal)

Śniadanie: Bułeczki pikaro z masłem(mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, kasza manna, masło), serek śmietankowy z żurawina i słonecznikiem(serek śmietankowy, żurawina, słonecznik), kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa z cieciorki z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, cieciorka, ziemniak, pomidory, makaron pszenny).

Pieczeń rzymska z sosem pomidorowym (łopatka wp., bułka tara, jajka, passata pom., śmietana 18%), kasza bulgur (kasza bulgur, olej), mizeria z jogurtem naturalnym (ogórek zielony, jogurt naturalny, koperek) .

Kompot wieloowocowy (mieszanka kompotowa, cukier).

Podwieczorek: Koktajl bananowo jagodowy (jogurt naturalny, banan, jagody), chrupki kukurydziane

WTOREK 06.02.2024   (989 kcal)

Śniadanie: Kasza manna na mleku (kasza manna, mleko krowie), chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, żytnia, owies, masło), filet z bobrownik, ogórek zielony, kiełki rzodkiewki, herbata malinowa z miodem (herbata malinowa, miód).

Po śniadaniu banan.

Obiad: Zupa pomidorowa z lanym ciastem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, passata pomidorowa, mąka pszenna, jajko kurze).

Kaszotto ze szpinakiem i kurczakiem (kasza pęczak, filet z kurczaka, szpinak, śmietana 18%, olej, cebula).

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Chleb krakowski z masłem i powidłem (mąka pszenna, mąka żytnia, masło, powidło), kakao na mleku (kakao, mleko krowie).

ŚRODA 07.02.2024    (988kcal)

Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), kabanos, ser żółty, ogórek kiszony, roszponka, papryka żółta, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu jabłka.

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami  (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, ogórki kiszone, śmietana 18%, ziemniaki).

Filet gyros  (filet drobiowy, ser żółty, jajko kurze, bułka tarta), ryżem (ryż, olej), surówka z marchewki i jabłka (marchew, jabłko, olej rzepakowy)

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Banany z jogurtem i granolą.

CZWARTEK 08.02.2024     (987 kcal)    

TŁUSTY CZWARTEK

Śniadanie: Owsianka (mleko krowie, płatki owsiane), chleb z ziarnami słonecznika z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik, masło), szynka Kniazaia, pomidor, rukola,, herbata owocowa z miodem

Po śniadaniu morele suszone.

Obiad: Żurek z kiełbaską i ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, mięso z szynki,  marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, ziemniaki, żurek, kiełbasa z szynki).

Makaron z serem, polewa malinowa (makaron pszenny, ser biały, maliny)

Kompot truskawkowy (truskawka, cukier)

Podwieczorek: Oponki (mąka pszenna, ser biały, jajka kurze, olej, cukier)

PIĄTEK 09.02.2024    (990kcal)

Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), pasta z jajek z majonezem i szczypiorkiem (jajka kurze, majonez), rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu mandarynka.

Obiad: Zupa kalafiorowa z lanym ciastem i natką pietruszki (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, kalafior, śmietana 18%, jajka kurze, mąka tortowa).

Sznycelek rybny ( miruna, jajka kurze, bułka tarta, olej), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), sałatka z ogórka kiszonego (ogórek kiszony, cebula, olej)

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Batonik crunchy  (gluten, jajko kurze), mleko (mleko krowie)

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content