Jadłospis na tydzień od 19.02.2024r. do 23.02.2024r.

PONIEDZIAŁEK 19.02.2024r.  (998kcal)

Śniadanie: Chleb graham z masłem  (mąka pszenna graham, słonecznik, masło) pasztet drobiowy (pasztet drobiowy), pomidor, szczypiorek, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu mandarynki.

Obiad: Zupa brukselkowa  z makaronem literki (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, brokuł, śmietana 18%).

Zapiekanka z kurczaka z warzywami z mozarellą (filet z kurczaka, mieszanka warzywna, ziemniaki, mozarella)

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier)

Podwieczorek: Jogurt pitny waniliowy (jogurt naturalny, cukier waniliowy), wafelki ryżowe.

WTOREK 20.02.2024r.   (990kcal)

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku (mleko krowie, płatki jaglane), weka pszenna (mąka pszenna) z masłem (mleko), jajko ze szczypiorkiem (jajko kurze), pomidor, herbata wieloowocowa z miodem.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa z zielonego groszku z zacierką  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, zielony groszek, makaron zacierka, śmietana 18%).

Gulasz wołowy (pieczeń wołowa, cebula, olej, mąka pszenna), kasza pęczak (kasza pęczak, olej), ogórek kiszony pokrojony w słupeczki

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Smoothie owocowe (sok jabłkowy, truskawki, banan), chrupki kukurydziane

ŚRODA 21.02.2024r.    (978kcal)

Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło),ser żółty (ser żółty), kabanos drobiowy, pomidor, roszponka, papryka żółta, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa grysikowa z mięskiem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza manna, mięso drobiowe).

Makaron z serem z polewą jagodową (makaron pszenny, jagoda leśna, ser biały, cukier)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka pszenna, mąka orkiszowa, masło), schab na maśle, papryka żółta, papryka zielona, herbata z cytryna i miodem (herbata, cytryna, miód)

CZWARTEK 22.02.2024.  (968kcal)

Śniadanie: Bułeczka drożdżowa z dżemem (mąka pszenna, drożdże, masło, mleko krowie), dżem , kakao na mleku (kakao, mleko krowie)

Po śniadaniu banan.

Obiad: Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, pieczarki, groszek ptysiowy, śmietana 18%).

Zapiekana ryba ze szpinakiem i parmezanem (miruna, parmezan, szpinak, olej), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie)

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Chleb sielankowy (mąka żytnia, mąka pszenna, masło), polędwica sopocka, herbata zielona z cytryną.

PIĄTEK 23.02.2024r.   (990kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany (mąka pszenna, żytnia, owies) z masłem (mleko), pasta z szynki (polędwica z liściem, majonez), pomidor, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).

Po śniadaniu mandarynki.

Obiad: Zupa ziemniaczana (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, ziemniaki,  seler, śmietana 18%,).

Filet z kurczaka w sosie pieczarkowym (filet z kurczaka, pieczarki, śmietana 18%), kasza bulgur (kasza bulgur, olej), fasolka szparagowa.

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Rogalik maślany (rogalik maślany), mleko z miodem (mleko krowie, miód).

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content