PONIEDZIAŁEK 19.02.2024r. (998kcal)
Śniadanie: Chleb graham z masłem (mąka pszenna graham, słonecznik, masło) pasztet drobiowy (pasztet drobiowy), pomidor, szczypiorek, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).
Po śniadaniu mandarynki.
Obiad: Zupa brukselkowa z makaronem literki (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, brokuł, śmietana 18%).
Zapiekanka z kurczaka z warzywami z mozarellą (filet z kurczaka, mieszanka warzywna, ziemniaki, mozarella)
Kompot truskawkowy (truskawki, cukier)
Podwieczorek: Jogurt pitny waniliowy (jogurt naturalny, cukier waniliowy), wafelki ryżowe.
WTOREK 20.02.2024r. (990kcal)
Śniadanie: Płatki jaglane na mleku (mleko krowie, płatki jaglane), weka pszenna (mąka pszenna) z masłem (mleko), jajko ze szczypiorkiem (jajko kurze), pomidor, herbata wieloowocowa z miodem.
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Zupa z zielonego groszku z zacierką (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, zielony groszek, makaron zacierka, śmietana 18%).
Gulasz wołowy (pieczeń wołowa, cebula, olej, mąka pszenna), kasza pęczak (kasza pęczak, olej), ogórek kiszony pokrojony w słupeczki
Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)
Podwieczorek: Smoothie owocowe (sok jabłkowy, truskawki, banan), chrupki kukurydziane
ŚRODA 21.02.2024r. (978kcal)
Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło),ser żółty (ser żółty), kabanos drobiowy, pomidor, roszponka, papryka żółta, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Zupa grysikowa z mięskiem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza manna, mięso drobiowe).
Makaron z serem z polewą jagodową (makaron pszenny, jagoda leśna, ser biały, cukier)
Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)
Podwieczorek: Chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka pszenna, mąka orkiszowa, masło), schab na maśle, papryka żółta, papryka zielona, herbata z cytryna i miodem (herbata, cytryna, miód)
CZWARTEK 22.02.2024. (968kcal)
Śniadanie: Bułeczka drożdżowa z dżemem (mąka pszenna, drożdże, masło, mleko krowie), dżem , kakao na mleku (kakao, mleko krowie)
Po śniadaniu banan.
Obiad: Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, pieczarki, groszek ptysiowy, śmietana 18%).
Zapiekana ryba ze szpinakiem i parmezanem (miruna, parmezan, szpinak, olej), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie)
Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)
Podwieczorek: Chleb sielankowy (mąka żytnia, mąka pszenna, masło), polędwica sopocka, herbata zielona z cytryną.
PIĄTEK 23.02.2024r. (990kcal)
Śniadanie: Chleb owsiany (mąka pszenna, żytnia, owies) z masłem (mleko), pasta z szynki (polędwica z liściem, majonez), pomidor, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).
Po śniadaniu mandarynki.
Obiad: Zupa ziemniaczana (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, ziemniaki, seler, śmietana 18%,).
Filet z kurczaka w sosie pieczarkowym (filet z kurczaka, pieczarki, śmietana 18%), kasza bulgur (kasza bulgur, olej), fasolka szparagowa.
Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)
Podwieczorek: Rogalik maślany (rogalik maślany), mleko z miodem (mleko krowie, miód).
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną