Jadłospis na tydzień od 26.02.2024r. do 01.03.2024r.

PONIEDZIAŁEK 26.02.2024r.  (989kcal)

Śniadanie: Chleb kukurydziany z masłem (mąka pszenna, mąka kukurydziana, masło), ser biały z powidłem (ser biały, powidło), kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa szpinakowa z literkami (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, makaron pszenny, szpinak).

Udziec z kurczaka w sosie własnym (udziec z kurczaka, olej, przyprawa prowansalska), kasz bulgur (kasza bulgur, olej), warzywa na parze (kalafior, brokuł, marchew)

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)

Podwieczorek: Kaszka manna na mleku (kasza manna, mleko krowie) z musem malinowym.

WTOREK 27.02.2024r.   (990kcal)

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku (płatki jaglane, mleko krowie), chleb owsiany z masłem (mąka żytnia, mąka owsiana, masło), szynka naturalna, ogórek zielony, kiełki z buraka,  herbata owocowa z miodem (herbata owocowa, miód).

Po śniadaniu pomarańcza.

Obiad: Zupa z fasoli krasej z zacierką (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, fasola krasa, makaron pszenny).

Kopytka (mąka pszenna, mąka ziemniaczana, ziemniaki, jajka, ser biały) z masełkiem (masło), brzoskwinia z bitą śmietaną (śmietana 30%)

Kompot truskawkowo – agrestowy (truskawki, agrest, cukier)

Podwieczorek: Chleb sielankowy (mąka pszenna, słonecznik, siemię lniane) z masłem ser żółty, pomidor, herbatka malinowa.

ŚRODA 28.02.2024r.  (990kcal)

Śniadanie: Chleb słonecznikowy z masłem ( słonecznik, mąka pszenna, masło), mozzarella (mozzarella), schab na maśle,pomidor koktajlowy, rukola,kakao na mleku (kakao, mleko krowie) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa krem z dyniowy groszku z płatkami migdałowymi  (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, dynia, migdały, śmietana 18%).

Sznycelek (łopatka wp., jajko kurze, bułka tarta, cebula, olej), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), mizeria z jogurtem i koperkiem (ogórek, jogurt naturalny, koperek)

Kompot z czerwonej porzeczki (porzeczka czerwona, cukier)

Podwieczorek: Koktajl mango (jogurt naturalny, mango), wafelek kukurydziany

CZWARTEK 29.02.2024r.  (987kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (płatki owsiane, mleko krowie), chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), pasta z sera białego i ryby (ser biały, szprotki w pomidorach),  ogórek kiszony, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Krupnik z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 18%, ziemniaki, kasza jęczmienna).

Makaron penne z sosem mięsno ziołowym  (makaron pszenny, filet z kurczaka, zioła prowansalskie, śmietana 18%), fasolka szparagowa z masełkiem i bułka tartą (fasolka szparagowa, bułka tarta, masło).

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)

Podwieczorek: Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym (brzoskwinia, ananas, jabłko, kiwi, jogurt naturalny), granola czekoladowa (gluten, czekolada)

PIĄTEK 01.03.2023  (990kcal)

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem (mąka pszenna, masło), filet na maśle, papryka czerwona, ogórek kiszony, kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu melon.

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana18%, mąka pszenna, por, pulpa pomidorowa).

Panierowana ryba z pieca (miruna, jajka, mąka pszenna, bułka tarta) z ziemniakami puree (ziemniaki, mleko krowie), surówka wiosenna (sałata lodowa, rzodkiewka, ogórek zielony, koperek, jogurt naturalny)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Ciasteczko owsiane (mąka owsiana, mąka pszenna, jaja kurze, mleko krowie), mleko (mleko krowie)
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content