Jadłospis na tydzień od 11.03.2024r. do 15.03.2024r.

PONIEDZIAŁEK 11.03.2024  (989kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, mąka owsiana, masło), parówki z szynki, ketchup, ogórek kiszony, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie)

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa jarzynowa z makaronem  (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna, jajka, groszek zielony).

Kurczak w sosie słodko – kwaśnym z ryżem  (kolorowe papryki, pomidory, ananas, ryż).

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Weka z powidłem (mąka pszenna), mleko (mleko krowie).

WTOREK 12.03.2024  (988kcal)

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku (płatki jaglane, mleko krowie), chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka orkiszowa, mąka pszenna, masło), szynka naturalna, pomidor, roszponka, herbata rumianek z cytryną.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Krem z soczewicy z groszkiem ptysiowym  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, soczewica, groszek ptysiowy, ziemniaki, śmietana 18%).

Schab w jarzynach z pomidorami (schab, mieszanka warzywna, pomidory, cebula olej), kasza bulgur (kasza bulgur, olej).

Kompot czerwona porzeczka (czerwona porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Banan z jogurtem naturalnym posypany orzechami laskowymi (banan, orzechy mielone, jogurt naturalny)

ŚRODA 13.03.2024  (990kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, masło), kiełbasa krakowska, ser żółty,pomidor, ogórek zielony,kakao na mleku (mleko krowie, kakao) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Żurek z kiełbaską i ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, ziemniaki, kiełbasa z szynki, żurek, śmietana 18%, cebula)

Pierogi ruskie z cebulką (mąka pszenna, jajko kurze, ser biały, ziemniaki, cebula, olej).

Kompot czarna porzeczka (czarna porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Koktajl malinowy (mleko, jogurt naturalny, maliny), wafelek ryżowy.

CZWARTEK 14.03.2024 (991kcal)

Śniadanie: Kasza kukurydziana na mleku (kasza kukurydziana, mleko krowie), chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka pszenna, mąka orkiszowa, masło), pasztet drobiowy (pasztet drobiowy), papryka czerwona, ogórek kiszony, herbata mięta z miodem.

Po śniadaniu mandarynki.

Obiad: Zupa cukiniowa z serem feta z zacierką  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, cukinia, ser feta).

Ryba (miruna) panierowana (mąka pszenna, jajko) z ziemniakami puree (ziemniaki, mleko krowie), surówka z kapusty kiszonej z marchewką (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Rogalik (mąka pszenna), kakao (kakao, mleko krowie)

PIĄTEK 15.03.2024  (987kcal)

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem (mąka pszenna, masło), tuńczyk z pomidorami suszonymi z serkiem śmietankowym (tuńczyk, pomidory suszone, serek śmietankowy), kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu melon

Obiad: Zupa brokułowa z zacierką(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana, makaron pszenny, por, brokuł).

Gulasz indyczy (udziec indyczy, mąka pszenna, cebula, olej) z kaszą jęczmienną, mix sałat z pomidorkami koktajlowymi.

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier)

Podwieczorek: Panna cotta jagodowa (jogurt grecki, żelatyna, cukier, jagody)

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content