PONIEDZIAŁEK 08.04.2024 (9890kcal)
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, awanturka ze szprotkami i szczypiorkiem (mąka pszenna, mąka żytnia, masło, ser biały, szprotki) , rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, mleko krowie)
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Rosolnik z lanym ciastem(wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna, jajo kurze).
Pieczony udziec z kurczaka z żółtym ryżem (udziec z kurczaka, zioła prowansalskie, ryż, kurkuma, olej), bukiet warzyw na parze (mieszanka warzywna)
Kompot truskawkowy (truskawki, cukier)
Podwieczorek: Koktajl jagodowy (jogurt naturalny, jagody), chrupki kukurydziane
WTOREK 09.04.2024 (990kcal)
Śniadanie: Czekoladowa kasza manna na mleku (mleko krowie, kasza manna, kakao), chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), szynka Kniazia, pomidor, sałata zielona, herbata miętowa
Po śniadaniu banany.
Obiad: Krem z soczewicy z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno – warzywny, marchewka, por, pietruszka, seler, śmietana, soczewica, groszek ptysiowy).
Kluski śląskie z sosem pieczarkowym (mąka pszenna, jajka, ziemniaki, pieczarki, śmietana 18%), marchew z jabłkiem (marchew, jabłko, olej)
Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)
Podwieczorek: Kisiel brzoskwiniowy z chrupsami owocowymi (brzoskwinia, mąka ziemniaczana, jabłuszka suszone)
ŚRODA 10.04.2024 (985 kcal)
Śniadanie: Bułeczka pszenna z masłem (mąka pszenna, masło), kiełbasa krakowska, ser żółty (ser żółty), ogórek zielony, pomidor,kawa inka na mleku (kawa zbożowa, mleko krowie) – podane w formie stołu szwedzkiego
Po śniadaniu pomarańcza.
Obiad: Zupa ziemniaczana z natką pietruszki(wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, dynia, seler, por, śmietana, ziemniaki).
Zrazik wieprzowy w sosie pomidorowym (szynka wieprzowa, jajka, bułka tarta) z kaszą bulgur (kasza bulgur, olej), ogórek kiszony pokrojony w słupeczki.
Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)
Podwieczorek: Chleb graham z masłem (mąka pszenna graham, masło) i powidłami, mleko (mleko krowie)
CZWARTEK 11.04.2024 (983kcal)
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (mleko krowie, płatki kukurydziane), chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), szynka Włoska, papryka żółta, papryka zielona, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu jabłka.
Obiad: Zupa pomidorowa z zacierką(wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).
Ryba smażona (miruna, mąka pszenna, jajka, mleko), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko), surówka z kiszonej kapusty z marchewką (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej)
Kompot z czarnej porzeczki (porzeczka czarna, cukier)
Podwieczorek: Czekoladowe ciasteczka owsiane, soczek owocowy
PIĄTEK 12.04.2024 (990 kcal)
Śniadanie: Chleb pszenny z masłem (mąka pszenna, masło), jajko (jajko kurze), rzodkiewka, szczypiorek, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, mleko krowie).
Po śniadaniu mandarynki.
Obiad: Zupa porowa z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, jajka, mąka pszenna).
Leczo z kiełbaską (kolorowe papryki, cukinia, pomidory), kasza pęczak (kasza pęczak, olej)
Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)
Podwieczorek: Smoothie jabłkowo, bananowo, brzoskwiniowe (sok jabłkowy, banan, brzoskwinia), wafelek kukurydziany.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną