Jadłospis na tydzień od 15.04.2024r. do 19.04.2024r.

PONIEDZIAŁEK 15.04.2024r.  (989kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, masło), serek śmietankowy z łososiem i koperkiem  (serek śmietankowy, łosoś wędzony, koperek), rzodkiewka, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, ogórek kiszony, ziemniaki).

Filet z kurczaka gyros z ryżem  (filet z kurczaka, olej, przyprawa gyros), ryż (ryż, olej), roszponka z pomidorkami koktajlowymi polana oliwą z oliwek.

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)

Podwieczorek: Ciastko owsiane , kakao(mleko, kakao)

WTOREK 16.04.2024r.   (990kcal)

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku (płatki jaglane, mleko krowie), chleb owsiany z masłem (mąka żytnia, mąka owsiana, masło), kiełbasa krakowska, ogórek zielony, papryka czerwona,  herbata owocowa z miodem (herbata owocowa, miód).

Po śniadaniu pomarańcza.

Obiad: Zupa z ciecierzycą z zacierką (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, fasola krasa, makaron pszenny).

Pierogi leniwe (mąka pszenna, mąka ziemniaczana, ziemniaki, jajka, ser biały), mus truskawkowy (truskawki)

Kompot z czarnej porzeczki (czarna porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Chleb sielankowy (mąka pszenna, słonecznik, siemię lniane) z masłem ser żółty, pomidor, herbatka malinowa.

ŚRODA 17.04.2024r.  (990kcal)

Śniadanie: Chleb słonecznikowy z masłem ( słonecznik, mąka pszenna, masło), mozzarella (mozzarella), schab na maśle,pomidor koktajlowy, rukola,kakao na mleku (kakao, mleko krowie) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa krem z Zielonego groszku z płatkami migdałowymi  (wywar mięsno – warzywny, groszek zielony, migdały, śmietana 18%).

Maczanka krakowska (szynka wp., mąka pszenna, cebula, olej),bułeczka pełnoziarnista (mąka pszenna, mąka żytnia), surówka Colesław (młoda kapusta, marchew, majonez)

Kompot z czerwonej porzeczki (porzeczka czerwona, cukier)

Podwieczorek: Budyń waniliowy z musem malinowym (mleko krowie, cukier waniliowy, maliny, mąka pszenna)

CZWARTEK 18.04.2024r.  (987kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (płatki owsiane, mleko krowie), chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), ser biały z powidłem  (ser biały, powidło), herbata owocowa z cytryną

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Krupnik z kaszą krakowską i ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 18%, ziemniaki, kasza jęczmienna).

Spagetti z parmezanem  (makaron pszenny, pieczeń wołowa, passata pomidorowa, zioła prowansalskie, parmezan)

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)

Podwieczorek: Banan z jogurtem, posypany czekoladą Wawel (banan, jogurt naturalny, czekolada)

PIĄTEK 19.04.2023  (990kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia, masło), filet na maśle, papryka czerwona, ogórek kiszony, kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu melon.

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana18%, mąka pszenna, por, pulpa pomidorowa).

Zapiekana ryba ze szpinakiem (miruna, szpinak) z ziemniakami puree (ziemniaki, mleko krowie).

 Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Truskawkowa chmurka z prażonymi migdałami (jogurt naturalny, truskawki, migdały), precelki Lajkonik

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content