Jadłospis na tydzień od 01.07.2024r. do 05.07.2024r.

PONIEDZIAŁEK 01.07.2024  (989kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, mąka owsiana, masło), pasztet drobiowy, ogórek kiszony, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie)

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa brukselkowa z makaronem  (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, brukselka).

Kurczak w sosie słodko – kwaśnym z ryżem  (kolorowe papryki, pomidory, ananas, ryż).

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Jogurt pitny waniliowy (jogurt, cukier waniliowy), wafle ryżowe

WTOREK 02.07.2024  (988kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (płatki owsiane, mleko krowie), chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka orkiszowa, mąka pszenna, masło), szynka naturalna, pomidor, roszponka, herbata rumianek z cytryną.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa cukiniowa z serem feta z zacierką  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, cukinia, ser feta).

Schab w jarzynach z pomidorami (schab, mieszanka warzywna, pomidory, cebula olej), kasza bulgur (kasza bulgur, olej).

Kompot czerwona porzeczka (czerwona porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Ciasteczka owsiane kakaowe, sok jabłkowy

ŚRODA 03.07.2024  (990kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, masło), kiełbasa krakowska, ser mozarella,pomidor koktajlowy, roszponka,kakao na mleku (mleko krowie, kakao) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Krem z soczewicy z groszkiem ptysiowym  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, soczewica, groszek ptysiowy, ziemniaki, śmietana 18%).

Jajko w sosie koperkowym (jajko kurze, mąka pszenna, śmietana 18%, koperek), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), marchewki baby (marchewki, masło).

Kompot czarna porzeczka (czarna porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Kanapka z powidłem (weka, masło, powidło), mleko (mleko krowie)

CZWARTEK 04.07.2024 (991kcal)

Śniadanie: Kasza kukurydziana na mleku (kasza kukurydziana, mleko krowie), chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka pszenna, mąka orkiszowa, masło), ser żółty, papryka czerwona, ogórek małosolny, herbata miętowa.

Po śniadaniu pomarańcza.

Obiad: Zupa brokułowa z ziemniakami  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, brokuł, ziemniaki).

Gulasz wołowy (pieczeń wołowa, mąka pszenna, cebula, olej) z kaszą jęczmienną, sałata z rzodkiewka i jogurtem (sałata masłowa, rzodkiewka, jogurt naturalny, szczypiorek)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Pana cotta z owocami lasu (jogurt naturalny, cukier, żelatyna, jeżyny, maliny)

PIĄTEK 05.07.2024  (987kcal)

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem (mąka pszenna, masło), pasta z szynki ze szczypiorkiem (szynka kniazia, majonez, szczypiorek), papryka żółta, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu melon

Obiad: Zupa pieczarkowa z zacierką(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana, makaron pszenny, por, pieczarki).

Ryba (miruna) panierowana (mąka pszenna, jajko) z ziemniakami puree (ziemniaki, mleko krowie), surówka z młodej kapusty (kapusta, marchew, kukurydza, koperek, majonez)

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier)

Podwieczorek: Deserek z polewą jagodową (ser biały, mleko krowie, jagody)

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content