Jadłospis na tydzień od 08.07.2024r. do 12.07.2024r.

PONIEDZIAŁEK 08.07.2024r.   (990kcal)

Śniadanie: Chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, masło), kiełbasa krakowska, ogórek zielony, pomidor , kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, ryż).

Makaron z serem i jagodami (makaron pszenny, ser biały, jagody).

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Chleb graham z masłem  (mąka pszenna graham, słonecznik, masło), jajko gotowane (jajko kurze),szczypiorek, rzodkiewka herbata rumianek

WTOREK 09.07.2024r.   (983Kcal)

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku (płatki kukurydziane, mleko krowie), chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, mąka owsiana, masło) , szynka Juranda, papryka zielona, pomidor,  herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu pomarańcza.

Obiad: Rosół z makaronem  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, makaron nitki).

Filet z indyka pieczony w ziołach (filet z indyka, zioła, olej), ziemniakami z koperkiem, marchew z groszkiem.

Kompot truskawkowo – agrestowy (truskawki, agrest, cukier)

Podwieczorek: Koktajl mango (jogurt naturalny, mango), wafelek kukurydziany

ŚRODA 10.07.2024r.   (990kcal)

Śniadanie: Bułeczki z masłem  (mąka żytnia, mąka pszenna, masło), kabanosy drobiowe, ser wędzony (ser wędzony),  pomidor malinowy, ogórek kiszony, kiełki słonecznika, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa krem kalafiorowy z płatkami migdałowymi (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kalafior, płatki migdałowe, śmietana 18%).

 Ryba po grecku (miruna, włoszczyzna, pulpa pomidorowa), ryż żółty (ryż, kurkuma, olej).

Kompot z czerwonej porzeczki (czerwona porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Budyń czekoladowy z malinami (mleko krowie, kakao, maliny, mąka pszenna)

CZWARTEK 11.07.2024r.   (990Kcal)

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku (płatki ryżowe, mleko krowie), chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, mąka orkiszowa, masło), pasta z kurczaka (kurczak gotowany, majonez, szczypiorek), rzodkiewka, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu banan.

Obiad: Grysikowa z koperkiem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza manna).

Sznycelki wieprzowe (szynka, jajko kurze, ser żółty, bułka tarta, olej), ziemniaki z koperkiem, mizeria z jogurtem (ogórek zielony, koperek, jogurt nat.)

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Smoothie jabłko banan truskawka (sok jabłkowy, truskawki, banany), chrupki kukurydziane

PIĄTEK 12.07.2024r.   (985kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, mąka owsiana, masło), szynka naturalna , papryka żółta, pomidorki koktajlowe, sałata masłowa, kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu marchew, kalarepa.

Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, ogórek kiszony, ryż, śmietana 18%).

Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i warzywami (ziemniaki, udziec z kurczaka, mieszanka warzyw, cebula, olej)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Chałka z masłem (chałka, masło), mleko z miodem  (mleko krowie, miód)

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content