PONIEDZIAŁEK 21.08.2023 (910kcal)
Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem, serek śmietankowy, ogórek zielony, kawa inka na mleku.
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Zupa porowa z makaronem (wywar warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna).
Udziec indyczy pieczony z kaszą bulgur, zielona sałata z jogurtem naturalnym i koperkiem.
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: Jogurt z granolą
WTOREK 22.08.2023 (915kcal)
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane)
z masłem, Kurczak z Bobrownik, papryka żółta, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu śliwki.
Obiad: Krupnik z ziemniakami i mięsem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana).
Kluseczki leniwe z masełkiem na słodko (mąka pszenna, ziemniaki, jajka, ser biały), mus truskawkowy.
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: Chleb z ziarnami słonecznika z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik), ser żółty wędzony, pomidor, herbata rumiankowa.
ŚRODA 23.08.2023 (910kcal)
Śniadanie: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, kabanosy drobiowe,pomidorki koktajlowe, roszponka, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu morele.
Obiad: Zupa krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, brokuł, groszek zielony).
Ryż z sosem mięsno – szpinakowym (marchewka, pietruszka, seler, pomidory, por, fasolka czerwona, papryka zielona, żółta).
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Koktajl malinowy (jogurt naturalny, mleko).
CZWARTEK 24.08.2023 (905kcal)
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane), serek śmietankowy, pomidor, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu arbuz.
Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).
Łazanki z mięskiem (mąka pszenna, jajka, cebula) i białą kapustą.
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: Sernik na zimno (ser biały, jogurt naturalny).
PIĄTEK 25.08.2023 (912kcal)
Śniadanie: Bułeczka pszenna (mąka pszenna) z masłem, schab na maśle, kolorowe papryczki, kawa inka na mleku.
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Rosół z makaronem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna).
Panierowana ryba (miruna, mąka pszenna, bułka tarta, jajko), ziemniaki, sur. z kapusty kiszonej
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: Weka z masłem i dżemem wiśniowym, herbata owocowa.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną