PONIEDZIAŁEK 01.07.2024 (989kcal)
Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, mąka owsiana, masło), pasztet drobiowy, ogórek kiszony, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie)
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Zupa brukselkowa z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, brukselka).
Kurczak w sosie słodko – kwaśnym z ryżem (kolorowe papryki, pomidory, ananas, ryż).
Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)
Podwieczorek: Jogurt pitny waniliowy (jogurt, cukier waniliowy), wafle ryżowe
WTOREK 02.07.2024 (988kcal)
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (płatki owsiane, mleko krowie), chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka orkiszowa, mąka pszenna, masło), szynka naturalna, pomidor, roszponka, herbata rumianek z cytryną.
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Zupa cukiniowa z serem feta z zacierką (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, cukinia, ser feta).
Schab w jarzynach z pomidorami (schab, mieszanka warzywna, pomidory, cebula olej), kasza bulgur (kasza bulgur, olej).
Kompot czerwona porzeczka (czerwona porzeczka, cukier)
Podwieczorek: Ciasteczka owsiane kakaowe, sok jabłkowy
ŚRODA 03.07.2024 (990kcal)
Śniadanie: Chleb krakowski z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, masło), kiełbasa krakowska, ser mozarella,pomidor koktajlowy, roszponka,kakao na mleku (mleko krowie, kakao) – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu banany.
Obiad: Krem z soczewicy z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, soczewica, groszek ptysiowy, ziemniaki, śmietana 18%).
Jajko w sosie koperkowym (jajko kurze, mąka pszenna, śmietana 18%, koperek), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), marchewki baby (marchewki, masło).
Kompot czarna porzeczka (czarna porzeczka, cukier)
Podwieczorek: Kanapka z powidłem (weka, masło, powidło), mleko (mleko krowie)
CZWARTEK 04.07.2024 (991kcal)
Śniadanie: Kasza kukurydziana na mleku (kasza kukurydziana, mleko krowie), chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka pszenna, mąka orkiszowa, masło), ser żółty, papryka czerwona, ogórek małosolny, herbata miętowa.
Po śniadaniu pomarańcza.
Obiad: Zupa brokułowa z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, brokuł, ziemniaki).
Gulasz wołowy (pieczeń wołowa, mąka pszenna, cebula, olej) z kaszą jęczmienną, sałata z rzodkiewka i jogurtem (sałata masłowa, rzodkiewka, jogurt naturalny, szczypiorek)
Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)
Podwieczorek: Pana cotta z owocami lasu (jogurt naturalny, cukier, żelatyna, jeżyny, maliny)
PIĄTEK 05.07.2024 (987kcal)
Śniadanie: Chleb pszenny z masłem (mąka pszenna, masło), pasta z szynki ze szczypiorkiem (szynka kniazia, majonez, szczypiorek), papryka żółta, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).
Po śniadaniu melon
Obiad: Zupa pieczarkowa z zacierką(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana, makaron pszenny, por, pieczarki).
Ryba (miruna) panierowana (mąka pszenna, jajko) z ziemniakami puree (ziemniaki, mleko krowie), surówka z młodej kapusty (kapusta, marchew, kukurydza, koperek, majonez)
Kompot truskawkowy (truskawki, cukier)
Podwieczorek: Deserek z polewą jagodową (ser biały, mleko krowie, jagody)
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną