PONIEDZIAŁEK 08.07.2024r. (990kcal)
Śniadanie: Chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, masło), kiełbasa krakowska, ogórek zielony, pomidor , kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, ryż).
Makaron z serem i jagodami (makaron pszenny, ser biały, jagody).
Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)
Podwieczorek: Chleb graham z masłem (mąka pszenna graham, słonecznik, masło), jajko gotowane (jajko kurze),szczypiorek, rzodkiewka herbata rumianek
WTOREK 09.07.2024r. (983Kcal)
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku (płatki kukurydziane, mleko krowie), chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, mąka owsiana, masło) , szynka Juranda, papryka zielona, pomidor, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu pomarańcza.
Obiad: Rosół z makaronem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, makaron nitki).
Filet z indyka pieczony w ziołach (filet z indyka, zioła, olej), ziemniakami z koperkiem, marchew z groszkiem.
Kompot truskawkowo – agrestowy (truskawki, agrest, cukier)
Podwieczorek: Koktajl mango (jogurt naturalny, mango), wafelek kukurydziany
ŚRODA 10.07.2024r. (990kcal)
Śniadanie: Bułeczki z masłem (mąka żytnia, mąka pszenna, masło), kabanosy drobiowe, ser wędzony (ser wędzony), pomidor malinowy, ogórek kiszony, kiełki słonecznika, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Zupa krem kalafiorowy z płatkami migdałowymi (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kalafior, płatki migdałowe, śmietana 18%).
Ryba po grecku (miruna, włoszczyzna, pulpa pomidorowa), ryż żółty (ryż, kurkuma, olej).
Kompot z czerwonej porzeczki (czerwona porzeczka, cukier)
Podwieczorek: Budyń czekoladowy z malinami (mleko krowie, kakao, maliny, mąka pszenna)
CZWARTEK 11.07.2024r. (990Kcal)
Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku (płatki ryżowe, mleko krowie), chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, mąka orkiszowa, masło), pasta z kurczaka (kurczak gotowany, majonez, szczypiorek), rzodkiewka, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu banan.
Obiad: Grysikowa z koperkiem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza manna).
Sznycelki wieprzowe (szynka, jajko kurze, ser żółty, bułka tarta, olej), ziemniaki z koperkiem, mizeria z jogurtem (ogórek zielony, koperek, jogurt nat.)
Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)
Podwieczorek: Smoothie jabłko banan truskawka (sok jabłkowy, truskawki, banany), chrupki kukurydziane
PIĄTEK 12.07.2024r. (985kcal)
Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, mąka owsiana, masło), szynka naturalna , papryka żółta, pomidorki koktajlowe, sałata masłowa, kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).
Po śniadaniu marchew, kalarepa.
Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, ogórek kiszony, ryż, śmietana 18%).
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i warzywami (ziemniaki, udziec z kurczaka, mieszanka warzyw, cebula, olej)
Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)
Podwieczorek: Chałka z masłem (chałka, masło), mleko z miodem (mleko krowie, miód)
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną