Jadłospis

7paź2022

PONIEDZIAŁEK 10.10.2022

Śniadanie: Chleb pszenny (mąka pszenna) z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną i mięskiem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana).

Makaron z białym serem i polewą jogurtowo- truskawkową (jogurt naturalny z mleka, mąka pszenna, jajka).

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem, kurczak z bobrownik, pomidor. Herbata czarna z cytryną słodzona miodem.

WTOREK 11.10.2022

Śniadanie: Kasza manna (pszenica) na mleku, chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, schab z czarnuszką, papryka żółta, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu śliwki.

Obiad: Zupa koperkowa z makaronem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, mąka pszenna, jajka, śmietana).

Pieczeń rzymska (łopatka wieprzowa, jajka, mąka pszenna, cebula) z ziemniakami, ogórki zielone z koperkiem i jogurtem naturalnym.

Kompot truskawkowo – agrestowy.

Podwieczorek: *Kisiel brzoskwiniowy (mąka ziemniaczana, cukier) z chrupkami kukurydzianymi.

ŚRODA 12.10.2022

Śniadanie: Chleb krakowski (mąka żytnia, mąka pszenna) z masłem, ser żółty,pomidorki koktajlowe, ogórek zielony, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu jabłka.

Obiad: Zupa krem z zielonych warzyw z pestkami dyni (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, brokuły, groszek zielony).

Gulasz z indyka (mąka pszenna, cebula), z kaszą jęczmienną, buraczki czerwone na ciepło.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: *Koktajl o smaku waniliowym (mleko, jogurt, naturalny), banan.

CZWARTEK 13.10.2022

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, chleb sielankowy (mąka żytnia, mąka pszenna, siemię lniane, kasza manna) z masłem, *pasta jajeczna ze szczypiorkiem (jajka, majonez, gorczyca) papryka zielona, rzodkiewka, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa wielowarzywna z lanym ciastem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, kalafior, brokuł, por, seler, śmietana, mąka pszenna, jajka).

Sznycelki rybne (miruna, jajka, mąka pszenna) z ryżem, marchewka duszona z masełkiem.

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Bułka pszenna (mąka pszenna) z masłem, kiełbasa żywiecka, ogórek zielony. Herbata czarna z cytryną słodzona miodem.

PIĄTEK 14.10.2022

Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem, ser biały, pomidor i szczypiorek kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).

Po mandarynka.

Obiad: Zupa z zielonego groszku z zacierką(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana, mąka pszenna, por).

Jajko gotowane w sosie koperkowym (mąka pszenna, śmietana) z ziemniakami, żółta fasolka szparagowa.

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: * Ciasto drożdżowe ze śliwkami (mąka pszenna, masło, mleko, jajka), herbatka rozgrzewająca (miód, imbir, pomarańcze, goździki, cytryna).

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

30wrz2022

PONIEDZIAŁEK 03.10.2022

Śniadanie: Weka pszenna (mąka pszenna) z masłem, serek śmietankowy (mleko), ogórek zielony, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana).

Makaron z sosem mięsno – warzywnym (mąka pszenna, jajka, szynka wieprzowa, seler, pietruszka, marchewka, por, pomidory).

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Budyń waniliowy (mąka pszenna, mąka ziemniaczana, cukier waniliowy, mleko) z musem malinowym.

WTOREK 04.10.2022

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, ser żółty, papryka czerwona, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu nektarynka.

Obiad: Zupa rosołowa z kaszą manną (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, natka pietruszki).

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem i warzywami (łopatka wieprzowa, brokuł, marchew, kalafior, mleko, masło, mąka pszenna).

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, szynka bracka, pomidor, herbatka owocowa słodzona miodem.

ŚRODA 05.10.2022

Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, kabanosy wieprzowe,pomidorki koktajlowe, roszponka, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa grochowa z kiełbaską i ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler).

*Kluski na parze z polewą jogurtowo waniliową i brzoskwinią (mleko, masło, jajka, mąka pszenna, drożdże, jogurt naturalny).

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik) z masłem, filet drobiowy, ogórek kiszony, herbatka czarna z cytryną.

CZWARTEK 06.10.2022

Śniadanie: Płatki owsiane  na mleku, chleb krakowski z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia), *pasta twarogowa z miętą (ser biały, jogurt naturalny), papryka żółta i czerwona, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu winogrono.

Obiad: Zupa krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, ziemniaki, kalafior, por, seler, śmietana, mąka pszenna).

Sznycelki wieprzowe z ziemniakami (łopatka wieprzowa, jajka, mąka pszenna),*surówka z białej kapusty z sosem jogurtowo – śmietanowym (koperek, marchewka).

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: *Koktajl truskawkowy (mleko, jogurt naturalny), wafelek ryżowy.

PIĄTEK 07.10.2022

Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem,*pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem (majonezem, jogurt naturalny, jajka), kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).

Po śniadaniu banan.

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana, mąka pszenna, por).

Ryba na parze (miruna) z warzywami i kaszą kuskus, marchewka z groszkiem i masełkiem.

Kompot truskawkowo – agrestowy.

Podwieczorek: *Ciasto kruche z borówkami (mąka pszenna, jajka, masło), herbata miętowa z miodem.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

23wrz2022

PONIEDZIAŁEK 26.09.2022 

Śniadanie: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, pasztet wieprzowy, pomidor, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa z zielonego groszku z zacierką  (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna, jajka).

Kurczak w sosie słodko – kwaśnym z ryżem (marchewka, pietruszka, seler, por, pomidory, ananas).

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: *Koktajl truskawkowo – bananowy (mleko, jogurt naturalny), wafelek ryżowy.

WTOREK 27.09.2022

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, *pasta z szynki z majonezem (jajka, gorczyca), pomidor, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu winogrona.

Obiad: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana).

Gulasz wołowy z makaronem penne (mąka pszenna, jajka), surówka z marchewki z jabłkiem.

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem, ser żółty, papryka czerwona, herbatka malinowa słodzona miodem.

ŚRODA 28.09.2022

Śniadanie: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, kiełbasa krakowska mini, pomidorki koktajlowe, ogórek zielony, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego. 

Po śniadaniu banany.

Obiad: Krupnik z mięskiem z indyka i warzywami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, kasza jęczmienna).

*Racuchy drożdżowe z polewą truskawkową (mąka, jaka, drożdże, mleko).

Kompot czerwona porzeczka.

Podwieczorek: Chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik) z masłem, jajko gotowane, szczypiorek, rzodkiewka, herbatka czarna z cytryną.

CZWARTEK 29.09.2022 

Śniadanie: Kasza mann  na mleku, chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane), szynka naturalna, pomidor, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu śliwki. 

Obiad: Zupa krem z dyni z pestkami (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).

Ryba (miruna) panierowana (mąka pszenna, jajko) z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej z marchewką.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: *Torcik jogurtowo – kakaowy (jogurt naturalny, żelatyna, kakao) z polewą wiśniową.

PIĄTEK 30.09.2022

Śniadanie: Chleb pszenny (mąka pszenna) z masłem, bryndza waniliowa (ser biały, jogurt naturalny, cukier waniliowy), kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria)

Po śniadaniu nektarynka.

Obiad: Zupa brokułowa z zacierką (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana, mąka pszenna, por). 

Filet z indyka grillowany z kaszą bulgur, buraczki czerwone na ciepło.

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Bułeczka drożdżowa (mąka pszenna, jajka) z masełkiem jogurt pitny o smaku mango (jogurt naturalny, mleko).

*wyrób własny

składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

19wrz2022

PONIEDZIAŁEK 19.09.2022

Śniadanie: Weka pszenna (mąka pszenna) z masłem, *twarożek z rzodkiewką (ser biały, jogurt naturalny) i szczypiorkiem, kakao na mleku.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa koperkowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana).

Udziec indyczy pieczony z kaszą bulgur, sałata zielona ze śmietaną.

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: *Kisiel wiśniowy (mąka ziemniaczana, cukier), wafelek ryżowy.

WTOREK 20.09.2022

Śniadanie: Płatki o smaku bananowym (mąka pszenna pełnoziarnista, mąka kukurydziana, jęczmienna, owsiana) na mleku, chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem, ser żółty, pomidor, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Barszcz biały z kiełbaską i ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, mąka pszenna, mąka żytnia).

Makaron z koktajlem jagodowym (mąka pszenna, jajka, jogurt naturalny).

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, szynka naturalna, ogórek zielony, herbatka miętowa.

ŚRODA 21.09.2022

Śniadanie: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, filet z bobrownik, pomidorki koktajlowe, ogórek zielony, kawa inka na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu nektarynka.

Obiad: Zupa kalafiorowa z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna, jajka).

Gulasz wieprzowy (mąka pszenna, szynka wieprzowa) z kaszą jęczmienną, ogórki kiszone z cebulką.

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: *Twarożek z migdałami i miodem (ser biały, jogurt naturalny).

CZWARTEK 22.09.2022

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane), *pasta z jajek (jogurt naturalny, majonez) , szczypiorek, papryka czerwona, herbata czarna.

Po śniadaniu winogrono.

Obiad: Zupa krem pomidorowy z grzankami pszennymi(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).

Ryba (miruna) na parze w cytrynie, ziemniaki, marchewka z groszkiem zielonym i masełkiem.

Kompot truskawkowo-agrestowy.

Podwieczorek: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, bekon tradycyjny, zielona sałata, herbata owocowa.

PIĄTEK 23.09.2022

Śniadanie: Chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik) z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Kartoflanka z warzywami(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana, por, ziemniaki).

Kurczak gyros z żółtym ryżem, roszponka z pomidorkami koktajlowymi i oliwą z oliwek.

Kompot z czerwonej porzeczki.

Podwieczorek: *Ciasto drożdżowe z kruszonką maślaną (mąka pszenna, masło, mleko, jajka, drożdże).

*wyrób własny,

składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

9wrz2022

PONIEDZIAŁEK 12.09.2022

Śniadanie: Chleb pszenny (mąka pszenna) z masłem, pasztet wieprzowy, ogórek kiszony, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa z zielonych warzyw z lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, szpinak, jajka, mąka pszenna, brokuł, groszek zielony).

Potrawka z kurczaka z ryżem i warzywami (marchew, pietruszka, seler, por), surówka z marchewki z pomarańczą.

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: *Jogurt waniliowy z chrupkami kukurydzianymi (jogurt naturalny, cukier waniliowy).

WTOREK 13.09.2022

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, wędlina drobiowa, pomidor, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu winogrona.

Obiad: Zupa gulaszowa z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, łopatka wieprzowa, mąka pszenna, ogórek kiszony, cebula).

Ryż z prażonymi jabłkami z polewą jogurtowo – cynamonową (jogurt naturalny).

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Chleb graham z masłem (mąka pszenna graham, słonecznik), ser żółty wędzony, papryka żółta, herbata malinowa.

ŚRODA 14.09.2022

Śniadanie: Chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik) z masłem, kiełbasa żywiecka,pomidorki koktajlowe, roszponka, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa krupnik z kaszą jaglaną i koperkiem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Łazanki z mięskiem i kapustą (kapusta biała, łata wołowa, mąka pszenna, jajka, cebula)

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Chałka pszenna z masłem i miodem, herbata czarna z cytryną.

CZWARTEK 15.09.2022

Śniadanie: Waniliowa kaszka manna na mleku, chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane), jajko gotowane, szczypiorek, rzodkiewka, herbata czarna.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa krem marchewkowy z płatkami migdałowymi (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Sznycle rybne (miruna, jajka, bułka pszenna) z ziemniakami, fasolka szparagowa z masełkiem.

Kompot truskawkowo-agrestowy.

Podwieczorek: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, szynka wieprzowa, ogórek zielony, herbata owocowa.

PIĄTEK 16.09.2022

Śniadanie: Chleb pszenno – żytni z masłem, *pasta z tuńczyka z serkiem śmietankowym, ogórek kiszony, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu śliwki.

Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem i natką pietruszki(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, mąka pszenna).

Indyk w sosie paprykowym (mąka pszenna) z kaszą bulgur, ogórki zielone ze śmietaną.

Kompot z czarnej porzeczki.

Podwieczorek: *Deserek jogurtowy z musem truskawkowym (jogurt naturalny, cukier).

*wyrób własny,

składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

2wrz2022

PONIEDZIAŁEK 05.09.2022

Śniadanie: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, serek śmietankowy, rzodkiewka,  szczypiorek, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa porowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana).

Spaghetti z sosem mięsno – warzywnym (marchew, pietruszka, seler, por, pomidory, mąka pszenna, jajka).

Kompot z wieloowocowy

Podwieczorek: *Pucharek jogurtowy z owocami (jogurt naturalny, maliny, borówka amerykańska, banany).

WTOREK 06.09.2022

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane)

z masłem, wędlinka wieprzowa, pomidor, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu arbuz.

Obiad: Żurek z ziemniakami i kiełbaską (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana, mąka pszenna, mąka żytnia).

*Knedle ze śliwkami z masełkiem (mąka pszenna, mąka ziemniaczana, jajka, ser biały).

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Chleb graham z masłem (mąka pszenna graham, słonecznik), ser żółty gouda, papryka zielona, herbata czarna z cytryną.

ŚRODA 07.09.2022

Śniadanie: Chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik) z masłem, kabanosy drobiowe,pomidorki koktajlowe, ogórek zielony, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa krem pomarańczowy z pestkami dyni (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, dynia).

Gulasz wołowy z kaszą jęczmienną, mizeria z ogórków z sosem jogurtowo – koperkowym.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: *Ciasto kruche z powidłami śliwkowymi (mąka pszenna, jajka, masło, śmietana), *lemoniada pomarańczowo-cytrynowa z miodem.

CZWARTEK 08.09.2022

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane), kiełbasa krakowska, papryka czerwona, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).

Sznycelki drobiowe (filet z indyka, jajka, mąka pszenna) z ziemniakami, buraczki czerwone na ciepło.

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Bułeczka pszenna (mąka pszenna) z masłem, sałatka grecka z sosem winegret (oliwa z oliwek, miód, feta, papryka żółta, sałata lodowa, pomidorki koktajlowe, oliwki czarne), herbatka malinowa.

PIĄTEK 09.09.2022

Śniadanie: Chleb pszenno – żytni z masłem, szynka bacy, ogórek kiszony, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Rosół z makaronem i natką pietruszki(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, mąka pszenna).

Ryba (miruna) w pomidorach z pieca z kaszą kuskus, kolorowe warzywa (marchewka, kalafior, brokuł, papryka czerwona, fasolka szparagowa).

Kompot z czerwonej porzeczki.

Podwieczorek: Rogalik maślany (mąka pszenna, jajka), herbatka jabłkowo-miętowa.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content