PONIEDZIAŁEK 21.11.2022
Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem (mleko), serek śmietankowy (mleko), szczypiorek, rzodkiewka, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Zupa ziemniaczana zabielana z natką pietruszki (wywar mięsno – warzywny, marchew, kalafior, pietruszka, seler, por, mleko).
Makaron penne (gluten, jajka) z sosem mięsno warzywnym i pomidorami (por, marchewka, pietruszka, seler, pulpa pomidorowa, łopatka wieprzowa).
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: *Koktajl jagodowy (mleko) i chrupki kukurydziane.
WTOREK 22.11.2022
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb owsiany (gluten) z masłem (mleko), pasta z szynki z majonezem (jajka, gorczyca), ogórek kiszony, kiełki rzodkiewki, herbata malinowa.
Po śniadaniu mandarynka.
Obiad: Zupa krem selerowy z pestkami dyni (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko, por).
*Kopytka na słodko (gluten, jajka, mleko), marchewka z jabłkiem.
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko), indyk Jaś,pomidor, papryka zielona, herbata miętowa słodzona miodem.
ŚRODA 23.11.2022
Śniadanie: Chleb krakowski (mąka żytnia, mąka pszenna) z masłem (mleko),ser żółty,pomidorki koktajlowe, zielona sałata, ogórek kiszony, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu banany.
Obiad: Zupa koperkowa z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mleko, gluten, jajka).
Sznycelki wieprzowe (gluten, jajko) z ziemniakami, mini marchewki z masełkiem (mleko).
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: Kisiel z mango, wafelek ryżowy.
CZWARTEK 24.11.2022
Śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku, chleb sielankowy (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, kasza mann) z masłem (mleko), bryndza z warzywami (mleko) rzodkiewka, szczypiorek, herbata malinowa.
Po śniadaniu marchewka do chrupania.
Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko).
Pulpety rybne (miruna) w pomidorach, kasza kuskus (gluten), roszponka z pomidorkami.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, mąka żytnia), jajko gotowane w sosie jogurtowo-majonezowym (groszek zielony, ogórek kiszony, szczypiorek, mleko, gorczyca) papryka czerwona, herbata malinowa.
PIĄTEK 25.11.2022
Śniadanie: Chleb owsiany (mąka pszenna, żytnia, owies)z masłem (mleko), polędwica z liściem, sałata zielona, pomidor, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).
Po śniadaniu jabłka.
Obiad: Zupa brokułowa zabielana z lanym ciastem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, mleko, jajka, gluten).
Kurczak gyros z żółtym ryżem, ogórek zielony z sosem koperkowo – jogurtowym (mleko).
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: *Bułeczki drożdżowe ze śliwką i kruszonką (gluten, jajka, mleko), mleko z miodem.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną